Wie wil er een ijsje?
Met deze 8 verschillende waterijsjes kun je de hele week afblussen! Nog een voordeel: deze huisgemaakte ijsjes zijn ook nog eens gezond, want ze barsten van het fruit. Maak ze in verschillende ijslollyvormpjes, dat ziet er extra gezellig uit.
Zoetekauwen kunnen eventueel suiker of honing toevoegen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Gebruik voor het maken van deze ijsjes ijslollyvormpjes, in de leukste vormen. Je kunt enkel vruchtensap gebruiken of het sap mengen met gepureerde verse vruchten.
Dit zijn de lekkerste combinaties:
1. Aardbeien en appel
Vul 1/3 deel van de vorm met gepureerde aardbeien en 2/3 deel met appelsap.
2. ‘Bananensplit’
Vul de vorm voor de helft met gepureerde banaan en voor de andere helft met sinaasappelsap.
3. Perzik en gembersiroop
Maak een ijsje van gepureerde perziken en enkele druppels gembersiroop.
4. Abrikozen en limoensap
Een gezond ijsje maak je van gepureerde abrikozen en enkele druppels limoensap.
5. Frambozen en ananassap
Vul de helft van de vorm met gepureerde frambozen en de andere helft met ananassap, heerlijk zoet!
6. Mango en ananassap
Een tropisch ijsje maak je door de helft met gepureerde mango te vullen en de andere helft met ananassap.
7. Ananassap en kokosmelk
Exotisch en anders: vul 2/3 deel van de vorm met ananassap en de rest met kokosmelk.
8. Kiwi en biologische honing
Voor een lekker en gezond ijsje, vul de vorm met gepureerde kiwi en een beetje biologische honing.
Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Jan Luijk.