null Beeld

Wil jij af van de zomertijd? Je kunt er iets aan doen

Ben jij geen fan van de zomertijd? Maakt dat ene uurtje minder slaap impact op je slaapritme? Laat dan nog even snel je stem horen, want vandaag is de laatste kans om de enquête over zomertijd van de Europese Commissie in te vullen.

Tosca de Jong

De ene persoon vindt de zomertijd niks, de ander merkt er weinig van. Opmerkelijk is dat er in Europa nu twee kampen zijn ontstaan. Zo wil Noord-Europa de zomertijd graag afschaffen, terwijl ze in Zuid-Europa toch graag dat ene uurtje extra slaap willen meepakken.

Van deze tijd

Wist je dat we de klok sinds 1977 de klok twee keer per jaar verzetten? En dat we dat destijds deden om energie te besparen? In 2000 werd het in de hele Europese Unie verplicht. De Europese Commissie vraagt zich nu af of dat besluit nog wel zo van deze tijd is. Maar de burgers hebben er natuurlijk ook wat over te zeggen. Zo willen ze in Finland graag van de zomertijd af. De mensen daar worden vaak wakker in het donker en claimen dat dat slecht is voor het menselijk lichaam.

Als alle meningen zijn doorgenomen door de Europese Commissie, wordt er een beslissing over de zomertijd gemaakt. Maar dat kan nog best wel een paar zomers gaan duren..

Invullen maar die enquete!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Lindanieuws.nl Beeld: Istock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden