NLD/Amsterdam/20180129 - Week van Het Vergeten Kind - 'Kind Centraal' Award

Op de foto: Willeke Alberti Beeld Brunopress
NLD/Amsterdam/20180129 - Week van Het Vergeten Kind - 'Kind Centraal' AwardOp de foto: Willeke AlbertiBeeld Brunopress

Spijt

Willeke Alberti reageert op ‘vreselijke verwensingen’ na uitspraken over niet-gevaccineerden

Willeke Alberti (76) bleek deze week met corona te zijn besmet door een ongevaccineerd persoon. Nadat zij haar frustratie hierover uitte, kreeg zij ‘de vreselijkste verwensingen’ over zich heen. Nu reageert ze daarop.

RedactieBrunopress

“Iemand in mijn omgeving - ik zeg niet wie, want dat vind ik niet netjes - heeft mij toch weten te besmetten. Diegene was niet gevaccineerd. Hoe dom kun je zijn?” Met die tekst uitte Willeke Alberti haar frustratie eerder deze week in De Telegraaf.

Verzorgingshuizen

Willeke vindt het vooral dom omdat men weet dat ze werkt met kwetsbare mensen. “Als je met mij omgaat of werkt, weet je dat ik veelvuldig optreed in verzorgingshuizen. Dan moet je toch wijs zijn en niet ongevaccineerd in mijn buurt komen? Je laat je toch ook inenten tegen bijvoorbeeld de mazelen, pokken of polio?”

Vreselijke verwensingen

De zangeres heeft na haar uitspraken naar eigen zeggen ‘de vreselijkste verwensingen’ naar haar hoofd geslingerd gekregen. Donderdag laat ze dan ook weten spijt te hebben dat ze niet-gevaccineerden ‘dom’ heeft genoemd. “Dat ik mensen die niet gevaccineerd zijn ’dom’ zou noemen, is blijven hangen, maar dat heb ik beslist zo niet bedoeld. Iedereen moet natuurlijk zelf zijn of haar beslissingen nemen. Daar heb ík niets over te zeggen”, laat ze weten.

Teleurstelling

Dat Willeke mensen heeft gekwetst, had niet zozeer te maken met de keuze die zij maakten om zich wel of niet te laten vaccineren. “Dat het misschien boos overkwam, heeft alles te maken met het feit dat iemand uit mijn privésfeer de ziekte heeft overgedragen. Dat was mijn grote teleurstelling.”

Dit is het mooiste cadeau dat Willeke Alberti ooit van haar neefje Johnny de Mol kreeg.

Bron: Rtl boulevard.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden