ANP Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
ANPBeeld Hollandse Hoogte / ANP

Limburg

Willem-Alexander en Máxima brengen bezoek aan zwaar getroffen Valkenburg

De situatie in Limburg laat ook de koning en koningin niet onberoerd. Willem-Alexander en Máxima zijn vanavond naar Valkenburg afgereisd om met eigen ogen te zien welke schade het noodweer de afgelopen dagen heeft aangericht.

Erandi GodinezHollandse Hoogte / ANP

De twee zijn direct na de diploma-uitreiking van hun oudste dochter prinses Amalia naar Limburg gegaan om zo hun steun te betuigen aan alle mensen die zijn getroffen door het noodweer.

Met regenlaarzen in water

Koning Willem-Alexander liet vanmiddag ook al in een gesprek met gouverneur Johan Remkes weten dat hij alle getroffen Limburgers sterkte wenst met de moeilijke omstandigheden. Deze boodschap zet hij nu dus extra kracht bij door ook persoonlijk met Máxima aanwezig te zijn. De twee stonden met hun regenlaarzen tot diep in het water.

Evacuatie

In Zuid-Limburg zijn op veel plekken problemen ontstaan door de vele regen en hoge waterstand. Inwoners van verschillende gebieden moesten vanavond zelfs hun huis uit, omdat de verwachting is dat de omgeving vannacht onder water komt te staan. Het gaat onder andere om mensen in Heugem en Randwyck in Maastricht en bewoners van een aantal straten in Eijsden. Ook inwoners van Maasband, Meers, Urmond en Berg aan de Maas mogen niet thuis blijven. Ze moeten onderdak zoeken bij familie, vrienden of bekenden of naar een door de gemeente ingerichte opvanglocatie gaan.

Bron: Limburger.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden