null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Willem-Alexander en Máxima danken Nederland voor solidariteit met mooi bericht

Nu het coronavirus hard om zich heen grijpt en een groot deel van Nederland 'op slot' zit om verdere verspreiding te voorkomen, verschijnen op social media de mooiste berichten van mensen die elkaar steunen in deze bizarre tijd. Ook het koningshuis deelt maandagmiddag een boodschap.

Kim van WeeringEM-Press/Patrick van Emst

Daarin danken koning Willem-Alexander en koningin Máxima alle Nederlanders voor hun solidariteit.

"Artsen en verpleegkundigen werken met volle inzet om corona het hoofd te bieden. Wij denken aan alle patiënten en zorgverleners en allen in ons Koninkrijk die nu onder hoogspanning staan", begint het bericht.

Denk aan elkaar

Ook benadrukt het koningspaar dat ze in gedachten bij ondernemers en zelfstandigen zijn die zich zorgen maken om hun bedrijf. Hetzelfde geldt voor leerkrachten die nu moeten zoeken naar andere manieren om les te kunnen geven en bestuurders die zich keihard inzetten om alles te doen wat nodig is. Ze sluiten hun bericht af met een dankwoord naar iedereen die denkt aan een ander en er voor anderen is. "Al was het maar door ouderen een extra teken van leven te geven. Dank u wel!"

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram Koninklijk Huis. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden