DEN HAAG, 08-12-2021, Paleis Kneuterdijk 

De Prinses van Oranje wordt binnengeleid in de Raad van State door Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander, voorzitter van de Raad van State. Ook Koningin Maxima is hierbij aanwezig. De buitengewone vergadering vindt plaats in de Balzaal van Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Artikel 74 van de Grondwet bepaalt dat de Prinses ?an rechtswege' vanaf haar achttiende verjaardag zitting heeft in de Raad van State. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

The Princess of Orange is introduced to the Council of State by His Majesty the King Willem Alexander, President of the Council of State. Queen Maxima is also present. The extraordinary meeting will take place in the Ballroom of Kneuterdijk Palace in The Hague. Article 74 of the Constitution provides that the Princess has a seat on the Council of State 'by right' from her eighteenth birthday. 

Op de foto/ On the photo: Om de gelegenheid te markeren plant de Prinses van Oranje op uitnodiging van de Raad van State aansluitend een koningslinde in de Franse tuin van Paleis Kneuterdijk. // To mark the occasion, at the invitation of the Council of State, the Princess of Orange will subsequently plant a royal lime in the French garden of Kneuterdijk Palace. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
DEN HAAG, 08-12-2021, Paleis Kneuterdijk De Prinses van Oranje wordt binnengeleid in de Raad van State door Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander, voorzitter van de Raad van State. Ook Koningin Maxima is hierbij aanwezig. De buitengewone vergadering vindt plaats in de Balzaal van Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Artikel 74 van de Grondwet bepaalt dat de Prinses ?an rechtswege' vanaf haar achttiende verjaardag zitting heeft in de Raad van State. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstThe Princess of Orange is introduced to the Council of State by His Majesty the King Willem Alexander, President of the Council of State. Queen Maxima is also present. The extraordinary meeting will take place in the Ballroom of Kneuterdijk Palace in The Hague. Article 74 of the Constitution provides that the Princess has a seat on the Council of State 'by right' from her eighteenth birthday. Op de foto/ On the photo: Om de gelegenheid te markeren plant de Prinses van Oranje op uitnodiging van de Raad van State aansluitend een koningslinde in de Franse tuin van Paleis Kneuterdijk. // To mark the occasion, at the invitation of the Council of State, the Princess of Orange will subsequently plant a royal lime in the French garden of Kneuterdijk Palace.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Willem-Alexander en Máxima feliciteren Max Verstappen: “Vol spanning de race gevolgd”

Net als héél veel Nederlanders zaten ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmiddag op het puntje van hun stoel tijdens de race van Max Verstappen. Op social media feliciteren ze de Limburger met zijn kersverse F1-wereldtitel.

Kim Van WeeringBrunopress/Patrick van Emst

Met z’n vijven hebben ze vol spanning de race gevolgd.

Tactiek en geduld

Willem-Alexander en Máxima prijzen het geduld en tactiek van Max Verstappen. “Op achterstand bleef hij zijn geduld bewaren. Tactisch sterk speelde zijn team ronde na ronde, tot de bloedstollende slotfase. Hij pakte zijn kans en maakte het verschil.” Ze sluiten het bericht af met hun welgemeende felicitaties:

Eerder dit jaar sprak de koninklijke familie Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Samen met Amalia en Ariane brachten Willem-Alexander en Máxima in september een bezoek aan het F1-parcours. De coureur liet de familie zijn auto zien in de pitstraat:

Bron: Twitter & Instagram Koninklijk Huis

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden