null Beeld

Willem-Alexander en Máxima weer op pad na ophef vakantie

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn allebei weer voor het eerst in het openbaar geweest na alle opheft rondom hun vakantie in Griekenland. 

Online redactie Libelle

Willem-Alexander bracht een bezoek aan het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde om met eigen ogen te zien hoe in de ziekenhuizen wordt gevochten tegen het coronavirus. Zo hoorde de koning onder meer welke lessen zijn getrokken uit de eerste golf van de coronapandemie. Máxima bracht op uitnodiging van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een werkbezoek aan huisartsenpraktijken.

Grieks eiland

Halverwege oktober werd bekend dat de koning naar zijn luxevilla op het Griekse schiereiland Peloponnesos was vertrokken voor een vakantie. Dit schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat Nederlanders juist het advies kregen wegens corona zoveel mogelijk in het land te blijven. Na een storm van kritiek keerde hij en zijn vrouw Máxima terug naar Nederland. Prinsessen Amalia en Alexia vlogen een paar dagen later pas terug.

Excuses

Een paar dagen later bood het koningspaar in een video hun excuses aan het volk aan. “Met spijt in het hart, richt ik mij tot u. Onze reis naar Griekenland heeft bij veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben. Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving”, begon de koning zijn toespraak.

Geen woord

Na de excuses hebben de koning en koningin meer dan een week geen werkbezoeken meer gehad. Donderdag was de eerste keer dat koning en koningin het land weer in gingen en in het openbaar te zien waren. Er werd in ieder geval geen woord over de omstreden vakantie gezegd.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Blauw Bloed. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden