null Beeld

Willemien: “Ik ben mijn pleegouders heel dankbaar”

Toen de moeder van de 16-jarige Willemien overleed, werd ze in een pleeggezin geplaatst. Dankzij haar voogden werd ze sterk genoeg om het leven te leiden dat ze wilde.

onze Commerciële Redactie

Kiezen voor jezelf is precies wat Willemien heeft geleerd van de ervaringen uit haar jeugd.

Zo vertelt ze: "Ik geloof dat mijn moeder niet voor niets zo jong is weggevallen. Alsof ik letterlijk een duwtje gekregen heb: volg je eigen pad en geloof daarin. Maar zonder de steun van mijn pleegouders was ik zeker niet waar ik nu ben. Zij zijn ook niet voor niets op mijn pad gekomen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor." Op haar 31ste belandde Willemien in identiteitscrisis. Na een moeilijke tijd vindt Willemien nu haar rust op Ibiza. Dankzij het spirituele wat op Ibiza heel groot is kwam Willemien weer tot haar zelf. " Ik voelde me heel dicht bij mezelf, dicht bij de kern. Ik wist vanaf toen dat ik een rustige plek wilde creëren waar mensen met dezelfde vragen als ik kunnen samenkomen." vertelt Willemien. Zo startte ze haar eigen bedrijf 'Retreat Yourself' waar ze yogalessen geeft aan iedereen die even dichter tot zichzelf wil komen.

Heb jij het al geregeld?

Het verhaal van Willemien is aangrijpend. Op zo'n jonge leeftijd je ouders verliezen: je wilt er liever niet bij stilstaan. Toch heeft 80 % van alle jonge ouders in Nederland geen voogdij geregeld voor hun kinderen. Eén van de voordelen om dit op tijd te regelen, is dat je van alles kunt overleggen met de potentiële voogd(en) van je kinderen. Stel ze bijvoorbeeld vragen als: wat gebeurt er met de kinderen als jullie voorbij gaat? Zijn jullie van plan om te verhuizen naar een andere regio? Vaak wordt er aan de grootouders gedacht als voogden. Maar is dat wel zo handig? Ook is het handig om je te bedenken hoe geschikt grootouders zijn als voogd.

null Beeld

Willemien vindt nu rust

Willemien vindt nu door middel van yoga haar rust. Ze is daarom een paar jaar geleden gestart met haar eigen bedrijf, 'Retreat Yourself'. Ze organiseert mindfulness- en yogaretraites op verschillende locaties in Nederland en het buitenland. "Ik vind het bijzonder dat mensen na een weekend naar huis gaan vol dankbaarheid. Daar word ik heel erg door geraakt. Dát is voor mij rijkdom. En dat komt allemaal voort uit het feit dat ik voor mezelf heb gekozen en dat nog altijd doe. Daarom kan ik dit aan anderen meegeven."

Zo regel je voogdij

Heb je na het lezen van het verhaal van Willemien de behoefte om de voogdij voor je kinderen te regelen? Dat kan op 2 manieren. Je kunt een voogd benoemen in je testament, maar je kunt het ook (kosteloos) vast laten leggen in het gezagsregister bij de rechtbank. Mocht er onverhoopt iets met je gebeuren en je hebt niets geregeld, dan bepaalt de rechter in overleg met je familie, de kinderbescherming en de (klein)kinderen zelf (indien 12 jaar of ouder) aan wie ze worden toegewezen.

Ben jij je (pleeg)ouders ook dankbaar?

Willemien is haar pleegouders dankbaar voor alle steun die zij haar hebben gegeven. ‘Zonder hen was ik niet waar ik nu ben’. Wat heb jij meegekregen van je ouders? En waar ben jij ze dankbaar voor? Wil je het hen laten weten? Laat een mooi bericht voor ze achter op dela.nl/watjemeegeeft.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden