William en Kate gaan hun takenpakket moderniseren na de turbulente rondreis op de Caraïben Beeld BrunoPress/PA Images
William en Kate gaan hun takenpakket moderniseren na de turbulente rondreis op de CaraïbenBeeld BrunoPress/PA Images

William en Kate moderniseren hun takenpakket na de turbulente rondreis op de Caraïben

Het was een week met veel ups en downs, de rondreis van William en Kate door het Caraïbisch gebied. Ze besloten het daarom voortaan over een andere boeg te gooien.

Suzanna TimmerBrunoPress/PA Images

De rondreis langs Belize, Jamaica en de Bahama’s in het kader van het platina jubileum van koningin Elizabeth stuitte op veel kritiek. Zo waren er onder meer protesten van de lokale bevolking, met name over het koloniale verleden van het Britse Gemenebest.

Daarom zeiden de hertog en hertogin van Cambridge aan het eind van hun reis dat ze zaken voortaan anders gaan regelen. Ze zijn er volgens bronnen rond het koningshuis klaar voor om het mantra don’t complain, never explain van de koningin en prins Charles te laten varen. Ofwel: neutraal blijven en zwijgen over moeilijke zaken hoeft niet meer.

William en Kate leerden pijnlijke les

Het stel kreeg best een klap van alle kritiek op hun Caraïbische reis en de parallellen die er leken te zijn met de koloniale tijd. Ze hebben geleerd van deze pijnlijke les. Het stel is al langer bezig met kijken hoe het anders kan.

De bron zegt: “William heeft uiteraard respect voor hoe zijn voorouders het in het verleden hebben gedaan, maar gelooft ook dat de royals zich moeten aanpassen aan de tijd en het sentiment. Ook zal de prins niet meer zwijgen over lastige zaken.”

Afgesproken is onder meer ook dat Kate vaker alleen naar het buitenland gaat en zich zal richten op onderwerpen die voor haar belangrijk zijn. Ze bewees eerder al dat ze dit heel goed kan. Ze straalt zelfvertrouwen uit en is er klaar voor, zeggen de ingewijden.

Duidelijke toekomstvisie van William en Kate

Het paar kijkt naar de toekomst en wil dat de monarchie een verbindende kracht blijft, om de kloof te overbruggen. “William luistert naar mensen”, zegt de bron. “En hij heeft een heel duidelijke toekomstvisie. Hij wil het succes van zijn grootmoeder meenemen naar de toekomst, maar wel op zijn manier.”

Bron: The Daily Mail

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden