Wintersport in Oostenrijk Beeld Getty Images
Wintersport in OostenrijkBeeld Getty Images

Wintersportvakantie in Oostenrijk nog mogelijk? Dit zijn de nieuwe regels

Niet alleen in Nederland hebben we nieuwe maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Ook in Oostenrijk moeten ze eraan geloven en die nieuwe regels kunnen gevolgen hebben voor jouw wintersport.

Demi SchoenmakersGetty Images

Vanaf 3 januari kun je niet meer naar Oostenrijk met slechts één prik van het Janssen-vaccin.

2G-regel

Maar dat is niet de enige nieuwe maatregel. Het land laat vanaf deze week alleen gevaccineerden en genezen coronapatiënten toe tot onder meer cafés, restaurants, kappers en evenementen met meer dan 25 personen, meldt het AD. Een negatieve coronatest is niet meer voldoende. De zogenoemde 2G-regel heeft mogelijk vervelende gevolgen voor mensen die op skivakantie naar Oostenrijk willen.

Mocht je binnenkort een vakantie gepland hebben naar Oostenrijk: er komt een overgangsperiode van vier weken waarin een eerste vaccinatie en een PCR-test voldoende zijn om toegang te krijgen tot plekken waar niet-gevaccineerden niet worden toegelaten. Daarna zijn echt alleen volledig gevaccineerden en herstelde coronapatiënten welkom.

Boosterprik

Bovendien mag je tweede vaccinatie niet eerder dan negen maanden geleden zijn. Ofwel, meldt RTL Nieuws: de geldigheid van de QR-code van gevaccineerden wordt teruggeschroefd van 360 naar 270 dagen. Dat betekent dan veel mensen nog vóór hun wintersportvakantie een boosterprik nodig hebben, terwijl het kabinet pas in december begint met het zetten van de derde prik. Er wordt begonnen met mensen van 80 jaar en ouder, mensen in een verpleeghuis of instelling en mensen die met patiënten werken. Vanaf januari 2022 kunnen mensen tussen de 60 en 80 jaar een boosterprik halen.

Pas als die groepen allemaal zijn geweest, kan volgens demissionair minister Hugo de Jonge iedereen die dat wil, ook de 60-minners, een boosterprik gaan halen.

Stijgende besmettingscijfers

De Oostenrijkse regering komt met deze nieuwe maatregelen omdat het aantal besmettingen blijft oplopen. Oostenrijk registreerde vrijdag 9388 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er bijna net zoveel als het recordaantal besmettingen van 9586 ongeveer een jaar geleden.

Op wintersport? Reisvlogger Bonnie heeft nog een paar tips:

Bron: AD, RTL Nieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden