null Beeld

Witte-bonensoep met kaascroutons

Zelfs de doorgewinterde vleeseter zal na deze witte-bonensoep met kaascroutons moeten toegeven dat vegetarisch eten heerlijk kan zijn. En bovendien simpel en snel, want de soep is binnen 30 minuten klaar.

Nodig voor 4 personen

  • 1 l groentebouillon
  • 2 blikken Italiaanse witte (cannellini)bonen à 4 dl, uitgelekt
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 hele bol knoflook, overlangs gehalveerd
  • 2 blaadjes salie
  • 10 takjes bladpeterselie, blaadjes en stelen apart
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • eventueel wat chili-olie, om in de soep te druppelen
  • halve ciabatta, in blokjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Breng de bouillon aan de kook met bonen, tomaat, bol knoflook, salie en peterseliestelen en laat circa 15 min. zachtjes koken. Let op dat de bonen niet aankoeken. Verwijder tomaat, bol knoflook, salie en peterseliestelen. Bak de fijngesneden knoflook en fijngesneden peterselieblaadjes 6 min. in de olie, laat niet bruin worden.

Voeg de bonen met bouillon en zout en peper naar smaak toe en laat nog 2-3 min. zachtjes koken. Schep nu 2-3 el hele bonen uit de pan, en pureer de soep dan. Voeg de hele bonen na pureren weer toe.

Leg een halve ciabatta, in blokjes gesneden, op een bakplaat en strooi er 40 g geraspte Parmezaanse kaas over. Bak de croutons 8-12 min. in een voorverwarmde oven op 210°C. Serveer de soep met de kaascroutons en enkele druppels chili-olie.

Bereiden: circa 25 minuten. Circa 335 calorieën per persoon.

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Renée Frinking

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden