Wontonsoep
Hoofd- of bijgerecht voor 4-6 personen
- 50 g gedroogde wolkenoortjes (paddenstoelen)
- 200 g kipfilet, heel fijngesneden
- 150 g gepelde rauwe garnalen, fijngesneden
- 1 tl zout, peper
- 2 el Chinese sojasaus
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- 3-4 tl sesamolie
- 1 eiwit, losgeklopt
- 24 diepvries-wontonvellen, ontdooid
- 1 l kippenbouillon
- 2 bosjes waterkers
Bereidingswijze
- Week de wolkenoortjes circa 30 min. in heet water.
- Laat ze vervolgens uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Meng voor de vulling kip, garnalen, zout, peper, wolkenoortjes, 1 el sojasaus, 1 lente-ui, 2 tl sesamolie en het eiwit.
- Laat het mengsel circa 20 min. staan om de smaken te laten intrekken.
- Verdeel het kipmengsel over de wontonvellen en knijp de vellen als een buideltje dicht.
- Bestrijk de randen van het deeg eventueel met water.
- Stoom de wontons in 6-8 min. gaar boven kokend water.
- Breng de bouillon met 1 el sojasaus aan de kook en laat de wontons circa 1 min. meekoken.
- Voeg vlak voor serveren waterkers, 3 lente-uitjes en 1-2 tl sesamolie toe.
Bereiden: circa 40 min. Wachten: circa 20 min.
Circa 270 kcal p.p.
Tekst en productie: Marlies Batelaan Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.