null Beeld

Wontonsoep

Hoofd- of bijgerecht voor 4-6 personen

Libelle Admin

- 50 g gedroogde wolkenoortjes (paddenstoelen)

- 200 g kipfilet, heel fijngesneden

- 150 g gepelde rauwe garnalen, fijngesneden

- 1 tl zout, peper

- 2 el Chinese sojasaus

- 4 lente-uitjes, in dunne ringen

- 3-4 tl sesamolie

- 1 eiwit, losgeklopt

- 24 diepvries-wontonvellen, ontdooid

- 1 l kippenbouillon

- 2 bosjes waterkers

Bereidingswijze

  • Week de wolkenoortjes circa 30 min. in heet water.
  • Laat ze vervolgens uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Meng voor de vulling kip, garnalen, zout, peper, wolkenoortjes, 1 el sojasaus, 1 lente-ui, 2 tl sesamolie en het eiwit.
  • Laat het mengsel circa 20 min. staan om de smaken te laten intrekken.
  • Verdeel het kipmengsel over de wontonvellen en knijp de vellen als een buideltje dicht.
  • Bestrijk de randen van het deeg eventueel met water.
  • Stoom de wontons in 6-8 min. gaar boven kokend water.
  • Breng de bouillon met 1 el sojasaus aan de kook en laat de wontons circa 1 min. meekoken.
  • Voeg vlak voor serveren waterkers, 3 lente-uitjes en 1-2 tl sesamolie toe.

Bereiden: circa 40 min. Wachten: circa 20 min.

Circa 270 kcal p.p.

Tekst en productie: Marlies Batelaan Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden