null Beeld

Word helderziende dankzij het UWV

Raar maar waar, via het UWV worden werkzoekenden omgeschoold tot 'spiritueel belconsulent' of hypnotiseur. De kosten? Zo'n € 1.000,- per persoon en dát betaalt de belastingbetaler.

Vera Klandermans

Uit onderzoek van Reporter Radio blijkt dat het UWV al jarenlang opleidingen tot helderziende vergoedt. Sinds 2008 hebben tientallen werkloze 50-plussers een opleiding gevolgd bij Stichting Paradidakt in Zoetermeer. De stichting leert werklozen onder meer de fijne kneepjes van het tarot- en engelenkaarten leggen. Daarmee kan een 'afgestudeerd' helderziende de toekomst voorspellen, beweert Paradidakt.

Reïncarnatiesessies in de Ardennen

Maar dat is niet alles, ook gaan cursisten een weekend naar de Ardennen, waar 'reïncarnatiesessies' worden gehouden. Deelnemers leren hoe ze in een glazen bol moeten kijken. "Je leert professioneel te werken met het lezen van foto's en voorwerpen en je ontwikkelt je mediamieke vermogen," staat op de website van Paradidakt.

UWV vergoedt...

De cursus kost zo'n € 1.000,- en wordt volledig vergoed door het UWV. Marianne van der Wilk van Paradidakt: "We moesten heel erg ons best doen om het voor elkaar te krijgen, maar toen kregen we het vergoed. Dus dat was heel fijn." Na de cursus is er volgens de stichting genoeg werk te doen. Zo kun je aan de slag bij een bellijn en de toekomst 'voorspellen', waar ze 29 cent per minuut verdienen. Daarnaast geven helderzienden telefonisch advies over relatieproblemen en financiële zorgen.

Bron: AD.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden