Diederik Gommers Beeld ANP
Diederik GommersBeeld ANP

Waardige opvolger

Wordt Diederik Gommers de nieuwe zorgminister? Dit is zijn antwoord

Hugo de Jonge keert niet terug als minister van Volksgezondheid, werd vrijdag bekend. Wie wordt nu zijn opvolger? Diederik Gommers misschien?

RedactieANP

Als intensivist en voormalig OMT-lid heeft hij er de nodige kennis voor in huis. In de podcast Vraag het Gommers geeft Diederik er antwoord op.

Opvolger van Hugo de Jonge

Hugo de Jonge is ‘bereid en beschikbaar’ om door te gaan met zijn functie. Maar een bron laat aan het AD weten dat het nieuwe regeerakkoord een CDA-minister uitsluit. Dit betekent dat komende dinsdag zomaar de laatste persconferentie van Hugo de Jonge als zorgminister kan zijn. En dus moet er een opvolger komen. Zou het iets voor Diederik Gommers zijn?

Diederik Gommers als zorgminister?

De 57-jarige intensivist en het voormalige OMT-lid maakte zich een geliefd gezicht bij het publiek in deze coronatijd. Maar, maakt Gommers al snel duidelijk in de podcast: “Nee, dat ga ik echt niet doen. Het past zo niet bij mij.” Want: “Ik heb niks met heel lang vergaderen. Ik heb echt een hekel aan documenten doornemen.” Al zou-ie het wel kúnnen. “De persconferentie zou ik niet erg vinden. Ik bedoel dat kan ik. Ik zou het ook heel leuk vinden om over grote onderwerpen na te denken en te discussiëren met elkaar.” Maar daar houdt het dan ook wel mee op.

Te rebels

Gommers vindt zichzelf bovendien een tikkeltje te rebels voor de functie als minister. “Ik ben veel te lastig. Ik loop heel slecht in het gareel. Zo ‘n beleidsplan dat je dan moet aanhouden en je dan aanpassen aan de partij. Ik ben ook helemaal niet lid van een partij.” Hij laat ook weten er nog niet voor gepolst te zijn, maar het moge al duidelijk zijn dat hij zou bedanken voor de functie.

Ernst Kuijpers

Kortom: de opvolger van Hugo de Jonge, wordt Diederik Gommers in elk geval niet. Ernst Kuijpers daarentegen gaf eerder in een interview met de Volkskrant aan het wel te zien zitten. Of de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg wel al benaderd is, is nog niet duidelijk.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden