Wortelen en bietjes met specerijen

Bijgerecht voor 4-6 personen

• 12 kleine verse bietjes

• 3-4 el olijfolie

• 40 g boter

• 2-3 rode uien, gepeld, in parten

• 2-3 dunne winterwortelen, in repen

• evt. groentebouillon

• ¼ tl gemalen komijnzaadjes

• 1 tl dunne reepjes citroenschil

• 10 saffraandraadjes

• zout, peper

• 2-3 el fijngesneden koriander

• 1-2 tl fijngesneden munt

Bereidingswijze:

Was de bietjes, snijd het loof eraf, maar laat een klein stukje zitten (schil ze niet). Leg ze in een braadslede, schenk er de olie over en dek de braadslede af met aluminiumfolie. Bak de bietjes 30-40 min. in een voorverwarmde oven op 190ºC, tot je er makkelijk in kunt prikken. Laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in parten. Verhit intussen de boter en bak hierin de stukken ui en wortel in 15-25 min. op zacht vuur beetgaar.

Voeg eventueel een scheutje bouillon toe om het garen te helpen. Roer er, als de bouillon is verdampt, komijn, citroenschil en saffraan door en bak alles, al omscheppend, nog 3 min. Voeg de bietjes toe en verwarm nog even. Breng op smaak met zout, peper, koriander en munt.

Bereiden: circa 35 min.

Oventijd: 30-40 min.

Circa 195 kcal p.p

Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden