null Beeld

Wortelsoep met gember

Voorgerecht voor 4-6 personen

4 sjalotjes, fijngesneden

1 el geraspte gemberwortel

40 g boter

600 g winterwortelen, in stukjes

¼-½ tl chilivlokken

snufje gemalen komijn

1-1¼ l groentebouillon

zout, peper

2-4 el geschaafde amandelen

4 el lobbig geklopte slagroom

4-6 plakjes rauwe ham

4-6 dunne soepstengels

Bereidingswijze:

  1. Bak sjalot en gemberwortel 10 min. op zacht vuur in de boter.
  2. Bak de wortelen 5 min. mee.
  3. Voeg chilivlokken, komijn en bouillon toe en kook de soep 20-25 min. tot de wortelen zacht zijn.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan.
  6. Serveer de soep met lobbige slagroom en amandelen.
  7. Rol de ham om de soepstengels en serveer ze bij de soep.

Bereidingstijd: circa 40 min. Circa 225 kcal p.p.

null Beeld

null Beeld

PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden