Yoghurt met blauwe bessen en bramen
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 100 g EAT ME bramen
- 100 g EAT ME blauwe bessen
- 1 vanillestokje
- 1 el gembersiroop
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 limoen
- 3 el poedersuiker
- 1 el fijngesneden munt
Zo doe je het
Was de bramen en blauwe bessen en doe ze in een kom. Halveer een vanillestokje, haal het zaad eruit en voeg dit toe aan het fruit met de gembersiroop en roer goed door. Rasp nu de andere helft van het vanillestokje en voeg dat toe aan de Griekse yoghurt met de poedersuiker en de zest en het sap van de limoen. Roer goed door.
Tip: Zet de yoghurt minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Tip: Geen uur de tijd? Het is ook heel lekker om geslagen slagroom erdoorheen te spatelen, zo kun je het meteen opdienen!
Tip: Je kunt ook ander fruit gebruiken zoals frambozen, aardbeien of perziken. Snijd de munt fijn en verdeel de yoghurt en de fruitsalade over de bordjes. Maak af met de fijngesneden munt.
Tip: Gembersiroop is een goede vervanger voor honing. Lekker voor over de geitenkaas of in de yoghurt.
Bereidingstijd: 10 minuten. Plus 1 uur opstijven in de koelkast. Kcal: 145 p.p.
Bekijk hier de andere recepten uit Claartjes Keuken.