null Beeld

Yum! Oliebollen gevuld met yoghurt en sinaasappel

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent: oliebollen. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Maak ze eens zelf met deze lekkere vulling. Gegarandeerd succes!

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 400 g Griekse yoghurt (vol)
  • ½ sinaasappel (bio)
  • ½ tl kaneel
  • snufje kruidnagel (gemalen)
  • ½ tl gemberpoeder
  • suiker

Dit heb je nodig voor de oliebollen:

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 2 el suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 60 g gesmolten boter
  • bloemsuiker

Hoe maak je 't?

  1. Meng de yoghurt met de rasp van de halve sinaasappel, het kaneel, de kruidnagel, de gember en de suiker. Schep in een spuitzak met fijne punt en leg in de koelkast.
  2. Maak nu de oliebollen. Klop het ei los met melk. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker. Schenk het mengsel bij de bloem en voeg ook de gesmolten boter toe. Roer tot een samenhangend deeg.
  3. Zet een pot met olie op het vuur of gebruik een frituurpan. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie 170°C is.
  4. Doe met een ijsschep bolletjes in het vet en frituur ze in kleine porties in ongeveer 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Vul de oliebollen met de yoghurtvulling en bestrooi met bloemsuiker. Klaar!

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Bron: Libelle-Lekker.be. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden