null Beeld

Yvette van Bovens paddenstoelengoulash

Goulash is heerlijk comfortfood - en al helemaal deze variant van Yvette van Boven. Zo maak je 'm!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 g rode paprika’s, in blokjes
  • 750 g champignons, in kwarten
  • 750 g kastanjechampignons of bospaddenstoelen, in kwarten
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook, uit de pers
  • 1 tl karwijzaad, liefst uit de vijzel
  • 1 el paprikapoeder
  • snuf heet paprikapoeder of cayennepeper, naar smaak
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1,2 l groentebouillon of iets meer
  • 2 grote vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 g zure room
  • 1 bosje platte peterselie
  • voor het serveren: 4 harde, middelgrote broodbollen, kapje eraf en uitgehold

Zo maak je het:

Verhit de olie in een zware stoofpan. Voeg de uien en de paprika toe en fruit in ongeveer 6 minuten mooi glazig. Voeg in een keer alle champignons en paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg knoflook, karwijzaad en paprikapoeder toe, bak even omscheppend mee. Blus af met de gepelde tomaten en de bouillon. Breng aan de kook en voeg dan de blokjes aardappel, courgette en laurierblaadjes toe. Draai het vuur lager en laat met het deksel half op de pan de goulash ongeveer 1 uur stoven. Controleer af en toe of de goulash niet te droog wordt. Serveer in de uitgeholde bollen met een lik zure room erop en gehakte peterselie erover.

Tip Droog de binnenkant van het uitgeholde brood in de oven op 50 graden en draai tot paneermeel (voor de kroketjes!) of snijd het in blokjes voor croutons.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden