Yvon Jaspers Beeld KRO-NCRV
Yvon JaspersBeeld KRO-NCRV

Yvon Jaspers begint haar eigen boerderij

Het komt natuurlijk niet helemaal onverwacht, want we koppelen Yvonne Jaspers al jarenlang aan haar enthousiasme voor het boerenleven. Na bijna 20 jaar Boer Zoekt vrouw en een paar seizoenen Onze boerderij, is de kogel eindelijk door de kerk: Yvonne Jaspers begint haar eigen boerderij!

Pernille HansumKRO-NCRV

Lang gekoesterde droom

Het idee om zelf een boerderij te beginnen, leeft al een hele tijd bij Yvon Jaspers. Zo'n vijf jaar geleden kreeg ze haar eigen koe, die de naam Suus kreeg en sindsdien bij buurman-boer Gijsbert verblijft. Yvon vroeg Gijsbert of ze een stukje van zijn land mocht gebruiken, en daar werd recent dan éíndelijk maar enthousiast mee ingestemd.

Hulp van de BZV-boeren

De bus die we allemaal kennen van Onze boerderij in Europa is inmiddels geparkeerd op een stuk grond dat voorlopig nog even als uitvalsbasis dient. De tekeningen liggen klaar, en boer Marnix gaf alvast drie varkens in bruikleen. Steffi en Roel - die deze zomer nog een tegenslag moesten verwerken - staken hun handen uit de mouwen tijdens het in de grond slaan van de nodige paaltjes, en de grond wordt al flink omgeploegd.

Yvon als boerin

Hoe Yvon het ervaart om zelf boer te zijn en of dat haar een beetje goed af gaat, is in het najaar van 2022 te zien in de serie Onze boerderij bij op NPO 1.

Bron: RTL nieuws en Algemeen Dagblad.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden