Soep van prei en kastanje Beeld Getty Images/iStockphoto
Soep van prei en kastanjeBeeld Getty Images/iStockphoto

Zachte soep van prei en kastanje

Geen zin om ’s avonds uitgebreid te koken? Geen stress! Dit is een heerlijke soep die je een dag van te voren al kunt voorbereiden.

Vera KlandermansGetty Images/iStockphoto

Voor 6 personen

Dit heb je nodig

  • 3 el boter
  • 250 g kastanjes, gepeld (of kant-en-klaar bij de betere groentewinkel of delicatessenzaak)
  • 500 g prei, gesneden
  • 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 50 ml witte wijn
  • ca. 1 l kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • Versgemalen peper en zout
  • Brood

Zo maak je het

Voorbereiding:

  1. Smelt de boter in een grote pan en bak de kastanjes, preiringen en aardappelblokjes rondom aan.
  2. Blus af met de wijn, laat even inkoken en voeg zo veel bouillon toe dat het 2 cm boven de groenten in de pan staat.
  3. Laat de soep op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken tot het gaar is en pureer de soep dan glad met een staafmixer.
  4. Roer de helft van de room erdoor.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Laat afkoelen tot gebruik of vries het in.

Bereiden voor het opdienen:

  1. Verwarm de soep voor het bereiden, voeg indien nodig wat water toe tot de gewenste dikte.
  2. Proef even of er zout en peper bij moet.
  3. Serveer met lekker brood en een krul van de achtergehouden room erin, en een paar druppeltjes olijfolie.

Bereidingstijd: 40 minuten
Kcal.: 365 p.p. (bij 6 personen)

Recept: Yvette van Boven

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden