Zalmfilet met Hollandse groenten
Libelle Lijnt Lekker: week 1, dag 2
Begin de dag met een bakje magere kwark, lunch met een rodekoolsalade en als avondeten een lekker visje op het bord. Jum!
Ontbijt: magere kwark 150 g met een handje bosbessen
Tussendoor: cherrytomaatjes
Lunch: rodekoolsalade met appel
Tussendoor:
plakjes komkommer met roomkaas
Avondmaaltijd: zalmfilet met Hollandse groenten
Tussendoor: 2 augurken met ham
- Rodekoolsalade met appel
Dit heb je nodig
100 g rode kool fijngesneden
1 zoete appel in stukjes
5 blauwe druiven
½ winterpeen geraspt
1 el pijnboompitjes
balsamicoazijn
olijfolie
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat balsamicoazijn en olijfolie.
- Zalmfilet met Hollandse groenten
Dit heb je nodig
1 zalmfilet 100 g
200 g Hollandse wokgroenten
1 kruimige aardappel
1 el olijfolie
2 el sojasaus
2 takjes dille
peper en zout
Zo maak je het
Schil de aardappel en kook in ruim kokend water in 20 minuten gaar. Verhit een wok met wat olijfolie en wok de groenten beetgaar. Bak ondertussen in een koekenpan de zalmmoot, ongeveer 2 min. per kant op halfhoog vuur, en breng op smaak met peper en zout. Leg de zalm even apart en houd deze warm. Voeg aan het kookvocht van de zalm de sojasaus, dille en wat water toe. Kook dit in tot jus-dikte en giet de jus over de groenten. Serveer de zalm met de groenten en de aardappel.
Al je boodschappen in één keer in huis halen? Bestel ze eens online.
Receptuur: The Foodsisters. Beeld: iStock