null Beeld

Zalmfilet met Hollandse groenten

Libelle Lijnt Lekker: week 1, dag 2

Redactie Libelle.nl

Begin de dag met een bakje magere kwark, lunch met een rodekoolsalade en als avondeten een lekker visje op het bord. Jum!

Ontbijt: magere kwark 150 g met een handje bosbessen

Tussendoor: cherrytomaatjes

Lunch: rodekoolsalade met appel


Tussendoor:

plakjes komkommer met roomkaas

Avondmaaltijd: zalmfilet met Hollandse groenten

Tussendoor: 2 augurken met ham

  • Rodekoolsalade met appel

null Beeld

Dit heb je nodig

100 g rode kool fijngesneden

1 zoete appel in stukjes

5 blauwe druiven

½ winterpeen geraspt

1 el pijnboompitjes

balsamicoazijn

olijfolie

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat balsamicoazijn en olijfolie.

  • Zalmfilet met Hollandse groenten

null Beeld

Dit heb je nodig

1 zalmfilet 100 g

200 g Hollandse wokgroenten

1 kruimige aardappel

1 el olijfolie

2 el sojasaus

2 takjes dille

peper en zout

Zo maak je het

Schil de aardappel en kook in ruim kokend water in 20 minuten gaar. Verhit een wok met wat olijfolie en wok de groenten beetgaar. Bak ondertussen in een koekenpan de zalmmoot, ongeveer 2 min. per kant op halfhoog vuur, en breng op smaak met peper en zout. Leg de zalm even apart en houd deze warm. Voeg aan het kookvocht van de zalm de sojasaus, dille en wat water toe. Kook dit in tot jus-dikte en giet de jus over de groenten. Serveer de zalm met de groenten en de aardappel.

Al je boodschappen in één keer in huis halen? Bestel ze eens online.

Receptuur: The Foodsisters. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden