ANP Beeld ANP
ANPBeeld ANP

Zanger Hans de Booij met spoed opgenomen in ziekenhuis na coronabesmetting

Hans de Booij (63) moest twee weken geleden op het allerlaatste moment zijn concert in Helmond afzeggen en nu weten we ook waarom: de zanger is namelijk besmet met het coronavirus en moest afgelopen weekend zelfs met spoed worden overgebracht van Den Bosch naar Amsterdam.

Heftig

Erandi GodinezANP

Gelukkig is er inmiddels ook positief nieuws te melden over de Annabel-zanger, want volgens zijn platenbaas lijkt hij inmiddels weer te herstellen.

Toestand snel achteruit

Hans Bronwasser, de zakelijk adviseur van de zanger, vertelt dat Hans ‘door het oog van de naald’ is gekropen. “Vorige week dinsdag was zijn toestand zo verslechterd - Hans gaf ook bloed over - dat een buurman de dokter heeft gebeld. Die liet hem meteen naar het ziekenhuis in Den Bosch brengen. Zijn toestand ging daarna ontzettend snel achteruit en hij stond al in het voorportaal van de intensive care.”

Langzaam aan het herstellen

Omdat er in Den Bosch geen plek was voor Hans, werd hij naar het VUmc in Amsterdam overgebracht. “Daar is hij onmiddellijk aan het zuurstof gelegd. Dat lijkt te hebben gewerkt, alhoewel we nog niet mogen juichen. Stapje voor stapje lijkt Hans nu vooruit te gaan.”

Nummer uitbrengen bij overlijden

Het lijkt er sterk op dat Hans toch eerder al iets voelde aankomen. Hij vroeg zijn platenbaas Adri-Jan Hoes namelijk onlangs nog om een nummer dat hij recent opnam uit te brengen, mocht hij komen te overlijden. De zanger maakte Vlinderhart jaren geleden al, maar nam het nog niet zo lang geleden op. “Alsof hij iets voorvoelde. Zijn zang is van uitzonderlijke klasse en adembenemende schoonheid, ik heb hem nooit beter horen zingen. Natuurlijk zou ik aan die wens gevolg hebben gegeven, maar dat heb ik Hans niet gezegd. Ik wilde niet dat hij de moed zou verliezen.”

Volgens Hoes gaat het stukje bij beetje beter met de zanger. “We mogen op dit moment, heel voorzichtig, een beetje optimistisch zijn. De kans dat hij het gaat halen is iets groter geworden.”

Hans de Booij heeft overigens geen gemakkelijk leven gehad. Zo raakte hij ooit zelfs dakloos:

Bron: NU.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden