NLD/Amsterdam/20200123 - Première Haal Het Doek Maar Op - van Appelscha tot Zierikzee, in DeLaMar Theater.Op de foto: Jan Rot Beeld ArjoFrank Fotografie
NLD/Amsterdam/20200123 - Première Haal Het Doek Maar Op - van Appelscha tot Zierikzee, in DeLaMar Theater.Op de foto: Jan RotBeeld ArjoFrank Fotografie

Zanger Jan Rot (63) geeft verdrietige gezondheidsupdate: “Ik word niet meer beter”

Zanger, componist en tekstdichter Jan Rot deelt verdrietig nieuws op Facebook. Hij heeft ‘uitzaaiingen alom’ en laat weten niet meer beter te worden.

Verdrietig nieuws

Jan Rot heeft al lange tijd gezondheidsklachten. De zanger werd eerder dit jaar nog geopereerd aan een grote tumor in zijn darmen en maag. Deze werd succesvol verwijderd en de zanger herstelde goed. Helaas heeft hij nu toch slecht nieuws te verwerken.

Uitzaaiingen

“Lieve vrienden", begint hij zijn bericht op Facebook. “Het valt mij zwaar jullie te moeten vertellen wat wij deze week te horen hebben gekregen: ik mag hersteld zijn van de tumor-operatie, een nieuwe scan windt er geen doekjes om: ik word niet meer beter.” De zanger spreekt van ‘uitzaaiingen alom'.

Onwerkelijk

Het is niet bekend hoe veel tijd Rot nog heeft. “Dat wordt vanzelf duidelijk", plaatst hij op Facebook. Vooralsnog is de situatie erg onwerkelijk, laat Rot weten. “Ik ben fysiek snel moe, maar heb verder nog weinig last.” Zo stond hij gisteren nog op het podium. “Al kregen sommige liedjes nieuwe lading.”

Nieuwe show

De artiest laat weten te blijven optreden ‘tot hij erbij neervalt’ en hoopt in september gewoon te starten met zijn nieuwe show OK Boomer om ‘intussen met veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin te leren aanvaarden. Net als de klap voor vrienden, familie, fans en volgers.”

Een mooie tijd

Hoe hij er zelf onder is? “Tja. ‘Het beste moet nog komen,’ zong ik in 2019. Dit zag ik niet voor me. Maar het is niet anders. Het gaat zoals het gaat", schrijft hij. “Ik hou jullie op de hoogte en vertrouw op wat de legendarische Joop Visser mailde: ‘Ik wens je nog een mooie tijd...’”

Jan Rot schreef vele poëtische nummers. Hij zong onder anderen met Boudewijn de Groot en won in 2015 zelfs de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Bron: Facebook.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden