null Beeld

Zelf tortillachips maken

Het is natuurlijk hartstikke makkelijk om een zak chips uit de winkels te kopen. Maar wist je dat zelf tortillachips maken helemaal niet moeilijk is? Doordat deze variant uit de oven komt, is het ook nog eens gezonder dan die uit de winkels!

AnneVervoort

Wat heb je nodig?

  • mais tortilla’s
  • olie
  • zeezout

Optioneel: chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder

Zo maak je het:

  1. Als je zelf tortillachips maakt, verwarm je eerst de oven voor op 180˚C.Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit in met een beetje olie.
  2. Neem vervolgens een mais tortilla en vet de bovenkant in met olijfolie. Leg de volgende tortilla erop en vet ook hiervan de bovenkant in. Herhaal dit tot je alle tortilla’s hebt gehad. Je hoeft de chips niet te doordrenken met olie; gebruik een kwastje om een dun laagje aan te brengen en vergeet de hoekjes niet.
  3. Snijd de stapel nu in partjes en plaats ze op de bakplaat. Zorg dat de tortillachips genoeg ruimte hebben; je wilt niet dat ze elkaar overlappen. Bestrooi de tortillachips vervolgens met wat zout en eventueel met lekkere kruiden.
  4. Bak de chips ongeveer 10 minuutjes in de oven. Blijf er wel bij, want de randjes verbranden snel. Laat ze vervolgens afkoelen tot ze lekker knapperig zijn. Serveer de zelfgemaakte tortillachips met een flinke kom guacamole.
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden