null Beeld

Zelfgemaakte pesto

Wil je snel een smaakexplosie op tafel zetten, maak dan zelfgemaakte pesto. Heerlijk op een stukje brood, bij vis uit de oven of als saus over zelfgemaakte pasta. Wat je overhoudt kun je bewaren in weckpotjes. Met handgeschreven etiket en feestelijke lintje een origineel cadeautje!

Richt Kooistra

Wat heb je nodig?

- keukenmachine

- 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten

- 50 gram Parmezaanse kaas in stukjes

- 1 teen knoflook

- blaadjes van 1 basilicumplantje (ongeveer 40 gram)

- 12 eetlepels olijfolie extra vierge

- grof zeezout en versgemalen peper naar smaak

Bereiden in 3 stappen

Stap 1: Mix de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en het teentje knoflook in de keukenmachine tot kleine kruimels.

Stap 2: Voeg de basilicum, peper, zout en olijfolie toe en mix alle ingrediënten nog even kort door elkaar. Je verse pesto is klaar!

Stap 3: Wil je de pesto graag wat langer bewaren, doe het dan in een schoon weckpotje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Zo blijft de pesto 2 maanden houdbaar. Na opening kun je de pesto het beste binnen 1 week opmaken.

TIP: Je kunt de basilicumblaadjes ook vervangen door rucola of peterselie en in plaats van cashewnoten kun je walnoten toevoegen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden