Zeventigplussers en kwetsbaren krijgen vanaf aanstaande zaterdag uitnodiging voor tweede booster Beeld Getty Images/iStockphoto
Zeventigplussers en kwetsbaren krijgen vanaf aanstaande zaterdag uitnodiging voor tweede boosterBeeld Getty Images/iStockphoto

Zeventigplussers en kwetsbaren krijgen vanaf zaterdag uitnodiging tweede booster

Vanaf zaterdag 26 februari krijgen zeventigplussers, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis een uitnodiging voor een tweede boosterprik.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Dat laat minister Ernst Kuipers weten. Hij volgt daarmee het advies van de Gezondheidsraad op.

Uitnodiging tweede boosterprik

Dat de uitnodiging vanaf komend weekend op de mat kan vallen, betekent niet dat de boosterprik ook direct gehaald kan worden. Dat kan pas als de laatste prik minstens drie maanden geleden was. In de week van 28 februari wordt met vaccineren gestart.

Waar?

Mensen die mobiel zijn, kunnen naar de GGD komen en mensen die niet mobiel zijn zullen in de meeste gevallen door de huisarts worden geprikt. Bewoners van verpleeghuizen worden door de eigen medische dienst of door de GGD geprikt. Voor mensen met een immuunstoornis geldt dat ze bij hun medisch specialist terecht kunnen.

Nieuwe naam

Het ministerie van Volksgezondheid wil ook dat we de boosterprik voortaan geen boosterprik meer noemen. ‘Herhaalprik tegen corona’, lijkt hen een betere benaming. “De herhaalprik zorgt ervoor dat de bescherming tegen het coronavirus op peil blijft”, stelt het ministerie.

Boosterprik, derde prik, coronapil: wat zijn de verschillen?

Bron: Nu.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden