null Beeld

Zie jij wat er zo angstaanjagend is aan deze foto van vroeger?

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een oude foto van arbeidsters in een linnenfabriek, maar toch gaat het beeld momenteel de wereld rond op social media. De reden? De onderstaande foto verbergt een héél spannend geheim.

Tessa Heinhuis

De foto werd in 1900 genomen in een linnenfabriek in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. We zien een groep arbeidsters die - de ene wat enthousiaster dan de andere - poseren. Meer lijkt er niet aan de hand te zijn. Of bedriegt de schijn?

Eh...

Wie de foto echter even van wat dichterbij bekijkt, merkt toch dat er iets vreemds aan de hand is. Als je op bovenstaande Twitterfoto even de aandacht vestigt op het meisje rechts onderin en let op haar schouder, dan zie je dat het meisje vastgehouden wordt door een hand. Een “spookhand”, want die lijkt uit het niets te komen. En nee: aan Photoshoppen deden ze toen nog niet.

Brrr: best wel eng

De kleindochter van de vrouw op de foto stuurde de foto in mei door naar Belfast Live, sindsdien gaat het beeld de wereld rond. “De vrouw op de foto is mijn grootmoeder”, aldus de Noord-Ierse. “Ze was vermoedelijk door demonen bezeten. Ook al geloof ik niet echt in spoken, toch zijn er een aantal vreemde dingen aan deze foto.”

BEKIJK OOK:

Zo zien onbewerkte modefoto's eruit.

LEES OOK:

Bron: Belfast Live. Beeld: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden