null Beeld

Ziekenhuizen roepen op: “Lever uw vuurwerkbrillen in voor ons personeel”

Het ziekenhuis- en zorgpersoneel kampt met grote tekorten. Door de hoeveelheid patiënten zijn er niet genoeg middelen meer voor zorgverleners om zich goed te beschermen tegen het virus. En dus roepen zij massaal op: lever uw vuurwerkbrillen in!

Eva Breda

Die kunnen ze in ziekenhuizen heel goed gebruiken.

Besmetting via de ogen

Zorgverleners zijn heuse helden tijdens de coronacrisis. Dagelijks draaien zij overuren om patiënten te behandelen en worden zij blootgesteld aan het virus. Met pakken, mondkapjes en brillen proberen zij zich te beschermen tegen het virus. Maar inmiddels zijn deze middelen schaars. Daarom roepen zorginstanties de bevolking om hulp. Vuurwerkbrillen kunnen voor veel zorgverleners dé uitkomst zijn tijdens deze moeilijke tijden. De brillen zouden hun ogen kunnen beschermen en zo voorkomen dat het personeel besmet raakt met het coronavirus via de ogen.

Doneren

Verschillende bedrijven hebben al grote hoeveelheden vuurwerkbrillen gedoneerd. Zo stelde de vuurwerkbranche in totaal al 100.000 vuurwerkbrillen gratis ter beschikking aan zorginstellingen. Maar het is niet genoeg. Op Twitter roepen dan ook veel instanties op tot het doneren van de vuurwerkbrillen die mensen thuis nog hebben liggen.

Ook worden er door andere mensen initiatieven in het leven geroepen om vuurwerkbrillen te verzamelen die aan ziekenhuizen gedoneerd kunnen worden:

En Dimitri maakt maar eens pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is dat er beschermingsmateriaal gedoneerd wordt:

Het OLVG in Amsterdam laat nog even weten wat de voorwaarden zijn. Als de brillen hieraan voldoen, kunnen ze door het zorgpersoneel gebruikt worden:

Dus hoog tijd om de kasten eens overhoop te halen en op zoek te gaan naar een paar verdwaalde vuurwerkbrillen. Ze zijn nu meer nodig dan ooit.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden