null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zielige plant in huis? Breng 'm naar het plantenasiel

Lukt het niet altijd om kamerplanten in leven te houden of gaat het stekken juist zo goed dat de woonkamer langzaam verandert in een jungle? Breng afgedankte planten naar het plantenasiel.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Sommige planten hebben veel liefde en aandacht nodig. Als ze dat even niet krijgen, kunnen ze er al snel wat zielig bij gaan staan. Maar dat is zeker geen reden om een kamerplant weg te gooien.

Plantenasiels door heel Nederland

Speciaal voor planten die er niet al te fleurig meer bijstaan of planten die niet meer in huis passen, zijn er op tientallen plekken in Nederland plantenasiels. Vrijwilligers zorgen op deze plekken, soms thuis of in een buurthuis of kringloopwinkel, voor de verwaarloosde of afgedankte planten en geven ze eventueel een oplapbeurt. Vervolgens gaan zij, net als in een dierenasiel, op zoek naar een nieuw huis voor het groen.

Verloten op Facebook

De meeste plantenasiels hebben een Facebookpagina waarop ze de opgelapte planten verloten. Je hoeft hiervoor niet te betalen, maar de asiels vragen vaak wel een vrijwillige bijdrage om de kosten voor bijvoorbeeld potgrond te kunnen dekken. Niet alleen een duurzame manier om planten te kopen, maar ook nog eens een stuk goedkoper dan het tuincentrum.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Trouw.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden