null Beeld

ZIEN: bekende Nederlanders uit de kleren tegen borstkanker

Verschillende BN'ers zijn uit de kleren gegaan om aandacht te vragen voor borstkanker. Ze poseren voor de kalender die hoort bij de campagne Ken je borsten van de Breast Care Foundation.

Tara Stokdijk

Dit doen ze ter afsluiting van de borstkankermaand.

Strijd tegen borstkanker

De Breast Care Foundation brengt de kalender samen met het Alexander Monro Borstkanker Ziekenhuis uit. Met deze kalender wordt aandacht gevraagd voor het herkennen van de ziekte en de 12 signalen hiervan. Want hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de overlevingskansen. Ieder jaar krijgen nog 17.000 vrouwen de diagnose borstkanker en elke dag sterven er 9 vrouwen aan de ziekte. Deze schokkende cijfers moeten natuurlijk omlaag.

Floortje doet mee

Floortje Dessing, één van de BN'ers die meedoen aan de actie, vertelt: "Vaak hoor je alleen over het bekende knobbeltje in de borst als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog 11 signalen zijn, weet niet iedereen en dat is zo ontzettend belangrijk. Dus dames en heren, ja, ook mannen kunnen borstkanker krijgen: ken je borsten, weet op welke signalen je moet letten en wacht niet met een klacht, ook niet in deze coronatijd."

Wie nog meer?

Naast Floortje Dessing poseerden BN'ers als Tjitske Reidinga, Tom Coronel, Freek Vonk, Yvon Jaspers, Karin Bloemen, Esther Vergeer, Geert-Jan Knoops, Rachel Hazes en Jörgen Raymann voor de kalender.

Zelfonderzoek van je borsten: wel of niet doen? Dokter Rutger legt uit

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden