null Beeld

Zijn kattenmensen slimmer dan hondenmensen?

Volgens een nieuwe studie onder 600 studenten in San Fransisco zit er werkelijk een verschil in persoonlijkheden tussen mensen die honden bezitten en mensen die katten bezitten.

Nathalie Vreeburg

Hondenliefhebbers zijn levendige, energieke buitenmensen welke vaak keurig netjes de regels volgen. Kattenliefhebbers zijn meer introvert en gevoelig, maar kijken wel met een open blik de wereld in. Daarnaast zijn ze vaker doelgericht dan dat ze keurig de regels willen volgen.

Zijn kattenmensen slimmer dan hondenmensen?

Een van de uitkomsten van het onderzoek kan zeker de rivaliteit tussen eigenaren van gezelschapsdieren doen oplaaien: kattenliefhebbers scoren hoger op intelligentie dan hondenliefhebbers!

Een van de redenen voor de verschillen in persoonlijkheid zou kunnen worden gerelateerd aan de omgeving waar honden of kattenmensen zich begeven, volgens onderzoeker Denise Guastello.

'Het is logisch dat hondenmensen extroverter zijn. Zij gaan meerdere malen per dag naar buiten. Zo komen zij ook in contact met andere mensen voor een praatje. Kattenmensen daarentegen zijn meer introvert en gevoelig. Zij lezen thuis liever een boek. Een kat hoef je immers niet uit te laten.'

De onderzoekers hebben 600 studenten onderzocht. Ze kregen de vraag of zij zich zouden identificeren als hondenliefhebbers of kattenliefhebbers en welke kwaliteiten ze het meest aantrekkelijk in hun huisdieren vonden.

Meer honden- dan kattenliefhebbers

Meer mensen zeiden dat ze hondenliefhebbers dan kattenliefhebbers waren: Ongeveer 60 procent houdt het meest van honden. 11 procent geeft de voorkeur aan katten. De rest had geen voorkeur voor een van beide.

Bron: www.livescience.com

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden