null Beeld

‘Zilveren huid door neusdruppels’

VrouwOnline.nl

Een Amerikaanse vrouw heeft al zestig jaar een aandoening waardoor haar huid zilver kleurt.

Een Amerikaanse vrouw heeft al zestig jaar een aandoening waardoor haar huid zilver kleurt. Rosemary Jacobs, nu 71 jaar oud, gebruikte als kind neusdruppels met colloïdaal zilver, waarna ze zelf zilver begon te zien. De gepensioneerde basisschoollerares waarschuwt in de Daily Mail voor het gebruik van medicijnen die het metaal bevatten.

“Toen ik elf jaar oud was zei mijn moeder tegen de dokter dat ik altijd verkouden was”, vertelt Jacobs. “Hij zei dat het een allergie was en schreef neusdruppels voor die zilver bevatten.” Jacobs gebruikte de neusdruppels wanneer haar neus verstopt zat. Maar het was pas toen een verpleegster haar ziekte genaamd argyrie herkende en haar naar een dermatoloog stuurde, dat ze erachter kwam dat er iets niet goed zat.

Besmettelijk

Jacobs krijgt sindsdien allerlei nare opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. Mensen dachten vroeger zelfs dat de ziekte besmettelijk was en staken de straat over als ze haar zagen. “Sinds het gebruik van die druppels is mijn huidskleur niet normaal. Mensen staren en wijzen naar me en zeggen dat ik mijn Halloweenmake-up eraf moet halen. Sommigen zeggen zelfs dat ik eruitzie als een wandelende dode”, aldus de zilverkleurige vrouw, die vanwege haar huidskleur ook wel eens een baan is geweigerd.

Jacobs is niet de enige die aan argyrie lijdt. In september overleed Paul Karason, die bekendstond als ‘Grote Smurf’, uit Californië. Karason was de meest beroemde persoon met dezelfde aandoening.

Bekijk hieronder een video.

Bekijk hieronder een fragment uit de show Today waarin Karason voorkomt.

Bron: BuzzO

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden