Zin in Hollandse kaasfondue?
Als het buiten koud is, is het heerlijk om met familie of vrienden een kaasfondue op tafel te zetten. Gebruik als basis kaas uit eigen land voor een oer-Hollandse kaasfondue!
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 600 g grof geraspte, belegen Hollandse boerenkaas
- 3 dl volle melk
- 2-3 tl maïzena
- 3 el kirsch of appelsap
- zout, peper
- nootmuskaat
- citroensap
Zo maak je het!
Stap 1: Verwarm de melk en roer in gedeelten de kaas erdoor.
Stap 2: Blijf roeren en laat de kaas op zacht vuur smelten (roer met een houten lepel in de vorm van een acht).
Stap 3: Roer de maïzena los met de kirsch en voeg dit toe aan het gesmolten kaasmengsel.
Stap 4: Breng de fondue op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel een beetje citroensap.
Stap 5: Houd de fondue warm op een rechaud.
Stap 6: Om te dopen: reepjes brood, krokante soepstengels, in de schil gekookte krielaardappelen, partjes peer en plakjes rauwe ham. Maar denk ook aan tomaatjes, komkommer, worteltjes en bleekselderij.
S M A K E L I J K