null Beeld

Zin om te bakken? Probeer dit populaire Japanse melkbrood eens

Geniet jij ook altijd zo van zelfgebakken brood? Dan hebben wij een leuk quarantaine-recept voor je gevonden! Het bakken van Japans melkbrood is superpopulair en dat is niet voor niks: het brood is niet alleen heerlijk luchtig maar ook nog eens vol van smaak.

Erandi Godinez

En ook niet onbelangrijk: het is ook nog eens makkelijk om te maken. Hier volgt het recept:

Benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de volgende benodigdheden in huis te halen:

  • 520 gram bloem
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 50 ml melk
  • 300 ml water
  • twee theelepels gist
  • twee eetlepels gesmolten boter

Zo ga je te werk

Meng het bloem, suiker, zout, melk en water in een grote kom. Schep het geheel vervolgens met een spatel goed door elkaar. Voeg ook wat gist toe en roer dit goed door het mengsel. Doe het geheel in een mixer met deeghaken en voeg de boter toe. Meng het deeg tot het er mooi elastisch uitziet. Maak er nu een bol van en doe die bol in een kom die je afdekt met een theedoek. Laat het nu zo’n 30 minuten met rust.

Laatste stappen

Verdeel het deeg vervolgens in 6 kleine bolletjes en laat deze ook 30 minuten rijzen. Druk ze plat en vouw de boven- en onderkant naar binnen, zodat je een rechthoek krijgt. Rol de rechthoekjes op en doe ze in een ingevet cakeblik.Laat het deeg voor 50 minuten rijzen en bak het dan 35 minuten op 180 graden in de oven. Even afkoelen en smullen maar!

Op zoek naar nog een lekker broodrecept? In deze video laten we je zien hoe je zelf broodjes gevuld met spek en ei kunt maken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Kookfans.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden