null Beeld

Zo bak je een abrikozen-hazelnoottaartje zonder oven

Het is een beetje toveren, want dit gerecht ga je bakken zonder oven, maar mét behulp van de koelkast en de vriezer. Dit heb  je nodig voor 8 stukken abrikozen-hazelnoottaart. 

Voor de bodem:

  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 180 g geroosterde hazelnoten
  • 80 g havermout
  • mespunt zout.

Voor de vulling:

  • 1 pakje diepvries frambozen
  • 1 gekookte biet
  • 1½ bakje mascarpone •
  • 1 vanillestokje, het merg
  • 4 el poedersuiker.

Voor de garnering: geroosterde hazelnoten, rode bessen, frambozen, blauwe bessen naar keuze.

Extra: langwerpig bakblik van 35x12 cm met uitneembare bodem, folie.

Doe voor de bodem alle ingrediënten in de keukenmachine en draai 20 seconden tot een grof mengsel. Pulse steeds 10 seconden en schep het deeg dan even door. Herhaal dit tot je een fijn plakkerig deeg hebt. Duw het deeg in het bakblik en tegen de zijkanten ca. 1 cm dik. Zet het bakblik afgedekt 15 minuten in de vriezer. Doe voor de vulling de frambozen en de biet in de keukenmachine en maal tot een mousse. Voeg de mascarpone, vanillemerg en poedersuiker toe en draai het mengsel nog 5 seconden in de keukenmachine (niet langer, anders word het mengsel te slap!). Haal het bakblik uit de vriezer en lepel het frambozenmengsel in het bakblik. Dek af en laat 3 uur in de vriezer opstijven. Haal 45 minuten voor het serveren uit de vriezer. Garneer naar keuze met de geroosterde hazelnoten, rode bessen, frambozen en blauwe bessen.

Bereidingstijd 20 minuten. Wachttijd 3 uur.

Receptuur: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden