null Beeld

Zó blijft de familie van Bibian Mentel positief ondanks alle tegenslagen

Hoewel Bibian Mentel en haar gezin tegenslag na tegenslag te verwerken krijgen, blijven ze bijzonder optimistisch. Edwin, de man van Bibian, laat in een interview met RTL Boulevard weten hoe het momenteel met zijn vrouw gaat én hoe het gezin ondanks alles positief blijft.

Erandi Godinez

Bibian Mentel (47) is momenteel aan het bijkomen van een aantal heftige maanden. Begin dit jaar onderging ze haar laatste bestralingen en afgelopen week onderging ze nog een CT-scan.

“De tuin ziet er weer netjes uit”

Hoewel de vooruitzichten deze keer slechter zijn, blijft het stel optimistisch. “Ik zeg altijd maar: het is onkruid in de tuin. De tuinman is geweest en de tuin ziet er weer netjes uit,” zo vertelt Edwin. “We weten dat er uitzaaiingen zitten en dat de kanker een tijd lang agressief is geweest en het steeds harder en sneller terugkomt.”

Hoop op klein wonder

Toch is dit geen reden voor wanhoop, de 2 blijven namelijk op een klein wonder hopen. “Misschien hebben we ooit toch geluk dat er een nieuw middel wordt ontdekt die de tumor langzamer kan doen groeien, of op een gegeven moment laat stoppen met groeien en het kan worden omgezet tot een chronische ziekte. Een remmer zodat je er nog heel lang mee kunt leven.”

Weer kunnen lopen

Bibian kreeg vorig jaar oktober voor de 12e keer te horen dat ze kanker heeft. Bij één van haar laatste operaties liep ze nog een dwarslaesie op en belandde ze in een rolstoel. Bibian hoopt echter voor de zomer weer te kunnen lopen, zo liet ze eerder weten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden