null Beeld

Zo ervaarde Samantha Steenwijk de switch van getrouwe naar verrader

Zaterdagavond zagen we hoe getrouwe Samantha Steenwijk zich bij de verraders voegt in De verraders. Die switch ging haar niet makkelijk af. Ze blikt terug op het avontuur. 

Online redactie Libelle

Bij Rtl boulevard doet ze haar verhaal.

Nieuwe verrader

Na de verbanning van verrader Diederik Jekel zijn de verraders in het nieuwe Rtl-programma nog maar met z'n tweetjes. Maar vorige week werd een grote plottwist aangekondigd: de overgebleven verraders, Holly Mae Brood en Kees Boot, mochten een nieuwe verrader aanwijzen die hun team komt versterken.

Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk had zich inmiddels al ontpopt tot een gevaarlijke getrouwe die de spelletjes van de verraders door leek te hebben. Een perfecte kandidaat om het team van verraders te komen versterken dus. En zo werd Samantha van het een op het andere moment ook een verrader.

Keuze

Over die keuze hoefde ze niet lang na te denken, laat de zangeres nu zelf weten in een interview. "Als je gevraagd wordt bij de verraders, dan is het eigenlijk ja zeggen of weten dat je nek eraf ligt dezelfde avond", zegt ze daarover. En dus ging Samantha in op het aanbod.

Geen actrice

Haar nieuwe rol als verrader was haar echter niet op het lijf geschreven. "Verrader zijn betekent natuurlijk knetterhard liegen en ik ben de slechtste leugenaar van Nederland. Van de wereld misschien wel", geeft Samantha toe. "Ik moest proberen die rol een beetje te ownen, maar dat kun je niet van de een op de andere seconde. Zeker als je geen actrice bent."

Verdacht

In de aflevering van zaterdag was dan ook te zien dat Samantha al gauw wat verdenkingen op zich kreeg. Zo was het voor Steven Kazàn, die werd verbannen, al gauw duidelijk dat Samantha de nieuwe verrader was. "Dat merkte je gewoon", zegt hij daar later over in een interview. Ook Chatilla van Grinsven en Francis van Broekhuizen, twee vrouwen waarmee Samantha als getrouwe een bondje vormde, merkten ook dat er iets was veranderd aan Samantha.

Samantha's carrière begon met kleine optredens op evenementen. Zij trad ooit zelfs eens op als sneeuwpop. Ze vertelt je er graag over.

De artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden