null Beeld

Zó gaat het nu met de familie Buik uit ‘Ik vertrek’ in Frankrijk

In Ik vertrek konden kijkers donderdagavond zien hoe de familie Buik emigreerde naar Frankrijk om daar een een chambre d'hôtes te bouwen. Hoe gaat het nu met de familie?

Demi Schoenmakers

Want zoals ieder avontuur in Ik vertrek, begon ook het verhaal van Klaas en Marianne niet vlekkeloos.

Hartoperatie

Klaas (52) en Marianne (49) hadden al jaren de wens om in Frankrijk te wonen. Sinds de hartoperatie van Klaas is hij vastbesloten alles uit het leven te halen. Samen met zijn vrouw koopt hij een steengroeve in de Dordogne. Het plan is om hier een chambre d'hôtes te bouwen, maar al snel komt het stel erachter dat ze houtrot hadden en alle vloeren eruit moeten.

Hoge werkdruk

Gelukkig houdt het stel wel van een uitdaging. Alleen is het bouwbudget klein en de werkdruk erg hoog, want Klaas en Marianne willen al na 4 maanden de eerste gasten ontvangen. Zoon Pei Pei (12) is ook meeverhuisd naar Frankrijk, maar echt blij is hij niet met de plannen van zijn ouders. Pei Pei is geboren in China, woont sinds zijn vijfde in Nederland en had het daar juist heel fijn. De vraag was dan ook of hij wel kon wennen in Frankrijk.

Zorg minder

Gelukkig gaat het zo'n 3 maanden later goed met het gezin. Pei Pei is in september begonnen op een school in Sarlat en heeft daar heel snel vrienden kunnen maken. "Dat is een zorg minder", vertelt de familie aan Avrotros. Terwijl Pei Pei zijn dagen op school doorbrengt, gaan Klaas en Marianne onverminderd door met klussen. Het chambre d'hôtes is namelijk nog steeds niet klaar.

Blijven klussen

"Ervan uitgaande dat we begin juni met de verbouwing van de chambre d’hôtes begonnen zijn, is er in korte tijd een enorme berg werk verzet. Eigenlijk is alles in het pand vervangen, op de raamkozijnen na. De week voor kerst hebben we de laatste hand gelegd aan de laatste kamer beneden. Nu kunnen echt alle kamers in gebruik genomen worden."

Eerste gasten

Met kerst heeft de familie Buik hun eerste gasten ontvangen. Al moet er nog wel flink gefinetuned worden. Maar naast het klussen maken ze ook tijd vrij om er in het weekend lekker op uit te gaan, om zo nieuwe contacten op te doen. "Eigenlijk valt het ons reuze mee hoe makkelijk we contact maken. Er zijn wat mensen in Calviac waar we goed contact mee hebben en ook in Sarlat hebben we leuke mensen ontmoet."

Zomer

Met het afronden van de werkzaamheden in de ontbijtruimte komt het ombouwen van de schuur tot hun eigen woonhuis ook eindelijk in zicht. "Nog 1 heel groot project en dan zijn we voorlopig wel even klaar met de ‘grote’ klussen", vertellen ze. Ze kunnen dan ook niet meer wachten tot het zomer is. "Aanstaande zomer, als alles af is, hopen wij te genieten van de gasten. We hopen dat mensen hier een lekkere vakantie hebben. Wij gaan daar zeker ons best voor doen. Misschien af en toe een avond met table d’hôte of een BBQ-avond, laat de zomer maar komen."

Krijg je na het lezen ook zin om naar Frankrijk te gaan? We hebben nog een prachtige 5-daagse trip naar het karaktervolle Bretagne voor je in de aanbieding.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron en beeld: Avrotros

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden