null Beeld

Zó gaat het nu met de populaire Victor en Lucien uit ‘Liefs Uit’

Iedereen smolt bij de laatste aflevering van het programma 'Liefs Uit'. Te zien was hoe Victor uit Venezuela nu bij zijn grote liefde Lucien in Amsterdam woont. 

Tessa Heinhuis

Maar dat ging niet zonder de nodige problemen.

Zo ging het

Lucien is directeur van de Gay Pride in Amsterdam en hij viel tijdens een feest op de Nederlandse Antillen als een blok voor de 23 jaar jongere Victor. De liefde bleek wederzijds. Een jaar later trouwden ze. Maar een verblijfsvergunning in Nederland kreeg Victor niet zomaar. Hij moest erg zijn best doen en leefde lange tijd in onzekerheid. Victor moet terugkeren naar het arme Venezuela om een inburgeringscursus te doen. Gelukkig; alles lukt en hij mag terug naar Amsterdam. Voorgoed.

Studie

Dat was allemaal te zien in 'Liefs Uit'. Maar hoe is het nu met de twee? Allereerst goed nieuws! Beide mannen zijn nog bij elkaar en hebben mooie plannen. Lucien: "Victor heeft inmiddels het eerste deel van zijn studie Nederlands afgerond. Hij wil nu even een pauze inlassen en zoekt momenteel werk in een winkel, waar hij veel contact met klanten kan hebben, om zo de Nederlandse taal te oefenen. Hierna wil hij zijn studie vervolgen, om zijn droom om hier leraar te worden waar te kunnen maken."

Lekker koken

Ook Lucien is een nieuwe weg ingeslagen: hij is gestopt met roken en sport meer. "Door het lekkere koken van Victor ben ik wel wat aangekomen, en daarom hard aan het sporten om die extra kilo’s weer eraf te krijgen."

Toch gaat niet alles van een leien dakje: ze hebben zorgen over het thuisland van Victor. Lucien: "Het land raakt geïsoleerd en het wordt steeds moeilijker Venezuela te verlaten of in te komen. Passagiers worden tegenwoordig openlijk door soldaten op de luchthavens bestolen van goederen en geld. De inflatie is torenhoog. Victor maakt zich veel zorgen om zijn familie, maar durft momenteel niet terug om hen te bezoeken."

Acceptatie

Victors vader accepteert de seksuele geaardheid van zijn zoon nog altijd niet en de twee spreken hebben elkaar dan ook al lange tijd niet gesproken. Maar Lucien houdt hoop. "Er is nog steeds geen contact tussen Victor en zijn vader, al heeft deze wel via zijn moeder geïnformeerd hoe het met Victor gaat. Misschien is dat de eerste stap..."

Hier kun je de aflevering van de 2 mannen terugkijken.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bron & Beeld: Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden