null Beeld

Zo gaat het nu met familie De Groot uit ‘Ik Vertrek’

Gisteren werd een vermakelijke aflevering van 'Ik Vertrek' herhaald, waarin te zien was hoe Maikel, Britt, Mike en Mikki de Groot het Gooische leven achterlieten om luxe appartementen en een jolige après-ski bar neer te zetten in Mühlbach am Hochkönig, Oostenrijk.

Daphne Dorgelo

Een grote berg sneeuw en een blauwe lucht; dat is hoe het stel hun nieuwe leventje vier jaar terug graag voor hun hadden gezien. Eenmaal hun droom achterna gejaagd, blijkt dat de Oostenrijkse autoriteiten kritisch zijn als het om het uitdelen van vergunningen gaat.

Zo gaat het nu

Maar aan het einde van de aflevering zien we dan tóch een complex waar je u tegen zegt. "Het gaat goed met ons. Het is gelukt een succesvol gastenverblijf in Oostenrijk neer te zetten!", begint het gezin dan ook hun verhaal bij avrotros, nu vier jaar later. "We zitten het grootste deel van het jaar tjokvol en hebben veel trouwe (stam)gasten waar we erg dankbaar voor zijn."

De kinderen

"Zij hebben zich vanaf het begin af aan thuis gevoeld", gaat het stel verder. "De kinderen spreken niet alleen vloeiend Duits maar spreken ook moeiteloos het plaatselijke dialect. Mike is inmiddels 11 jaar en gaat naar het Gymnasium een paar dorpen verderop. Hij wordt dagelijks heel vroeg, om 6:15 uur, met de schooltaxi opgehaald en stapt dan zelf beneden in het dorp over op de reguliere bus. Mike zit op karate en voetbalt sinds kort bij FC Mühlbach. In de winter is hij regelmatig in het skigebied achter onze Lodge te vinden samen met zijn zus."

Moeiteloos schakelen

"Mikki is nu 8,5 jaar en zit in het derde jaar van de Volksschule. Ze rijdt paard en turnt twee keer per week. Je hoort aan haar lichte accent dat ze hier van jongs af aan opgroeit is, alhoewel ze moeiteloos schakelt tussen Duits en Nederlands. Zowel Mike als Mikki hebben hier veel Oostenrijkse vrienden."

Nederlandse vrienden

"Natuurlijk merken we dat vriendschappen een andere vorm gekregen hebben, dat geldt ook voor ons", vertellen ze. "Je deelt niet meer de dagelijkse dingen, volgt meer de grote lijnen. Toch zijn we blij te merken dat al onze vriendschappen sterk genoeg bleken en de afstand overleefd hebben. Want áls we bij elkaar zijn is het direct weer als vanouds."

Bezoekje aan Nederland

Zelf reist de familie minimaal één keer per jaar naar Nederland om familie en vrienden op te zoeken. "Dat is soms wel een behoorlijke race tegen de klok omdat we er maar zo kort zijn en dan ook iedereen willen zien."

Meer tijd

Gelukkig meent het stel aardig ingeburgerd te zijn. Maikel zit bijvoorbeeld in het bestuur van het plaatselijke toeristenbureau en begeleidt hij Nederlanders met de aankoop en/of (ver-)bouw van hun tweede huis in Oostenrijk, en besteedt Britt naast alle werkzaamheden in het verblijf ook weer meer tijd aan haar bedrijf. "Op deze manier hebben we een fijne balans tussen werk en privé gevonden en kunnen we volmondig zeggen dat onze droom uitgekomen is."

Oh, en poes Chicy? Die is inmiddels alweer 16 jaar oud. "Ze heeft hier een heerlijk lui poezenleventje en zet bij voorkeur geen poot buiten de deur. Van sneeuw moet ze al helemaal niets weten, ze ligt het liefst de hele dag languit voor het haardvuur."

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: avrotros.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden