null Beeld

Zo gaat het nú met ‘Ik vertrek’-deelnemers David & Gine die in een nachtmerrie belandden

Brabanders David en Gine Shearlaw vertrokken in 2019 naar Spanje. In de plaats Aspe kochten ze een prefab huis dat in twee maanden tijd omgetoverd moest worden tot bed and breakfast, maar dat liep even anders.

Daphne Dorgelo

Het stel kocht een huis met een flink stuk land in het Zuid-Spaanse Aspe. In de eerste aflevering vertelde Gine borstkanker gehad te hebben en dat ze met een speciaal arrangement lotgenoten een fijne tijd wilde bezorgen.

Maar liefst ruim 2,2 miljoen mensen zagen destijds hoe het plan al snel uitliep op een nachtmerrie. Terwijl David en Gine wachten op de exploitatievergunning die maar niet rond wil komen, worden ze getroffen door noodweer. De buitenkant van het pand blijkt dan helemaal niet bestand te zijn tegen een regenbui en het water lekt overal door het huis. De bouwexpert vertelt dat ze een ‘kartonnen huis’ hebben gekocht. "Het is net papier-maché!", kreunt Gine wanneer ze het zoveelste stuk huis van de grond raapt.

Van papier naar steen

In de follow up-aflevering van dinsdagavond zagen de kijkers opnieuw tegenslag bij het koppel, maar óók iets positiefs. Met het geld van de verzekering en een gemotiveerde aannemer zijn ze erin geslaagd om het pand een metamorfose te geven en alsnog hun droom uit te laten komen. Er staan dikkere, stevigere muren als een harnas om de oude muren gebouwd en het volledige dak is vervangen; het is nu eindelijk waterdicht. "Het is prachtig geworden! Echt een huis met smoel", zegt Gine blij.

Corona

Maar net wanneer de avonturiers gasten kunnen ontvangen, breekt corona uit. "Vrijwel alle boekingen zijn geannuleerd. Het is een verloren jaar", aldus Gine. Toch zitten ze opnieuw niet bij de pakken neer en besluiten de eerste boerengolfbaan van Spanje te openen. Na een groot feest voor Gine's 50e verjaardag relativeren ze de boel aan het zwembad: "Voor mij is het hoogtepunt dat we de tegenslagen altijd weer kunnen ombuigen in een overwinning", zegt Gine trots.

null Beeld

Creatieve oplossingen

Door de strengere coronamaatregelen in Spanje is het boerengolf nu ook aan banden gelegd. Maar de rasoptimisten hebben alweer nieuwe plannen: "We hebben er bewust voor gekozen om naar Spanje te vertrekken en vinden dat we alles op alles moeten zetten om hier een goed bestaan op te bouwen", vertelt het stel op de website van avrotros. "Het betekent dat we iedere keer iets nieuws verzinnen, dat uitwerken en ermee aan de slag gaan zodat er geld in het laatje komt."

Massagepraktijk

"Zo maken we ook veel reclame voor onze massagepraktijk aan huis en dat werpt zijn vruchten af! Sterker nog: het is momenteel ons hoofdinkomen." Daarnaast verkopen ze nu ook huiswijn en 'huisolie'. En dat is niet alles: "We hebben in twee jaar tijd al zoveel meegemaakt en nog lang zijn al die items niet afgehandeld. Zij die we spraken brachten ons op het idee een boek te gaan schrijven. Wat ons is overkomen grenst namelijk aan het ongelooflijke, en we zijn nog lang niet klaar."

null Beeld

null Beeld

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron & beeld: AVROTROS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden