null Beeld

Zó gaat je batterij van je telefoon veel langer mee

Tegenwoordig kun je de deur niet meer uit zonder oplader in je tas. Eindelijk weten we waarom de batterij van je telefoon zó snel leegstroomt. 

Tessa Heinhuis

Het heeft allemaal te maken met de app van Facebook.

Daar gaan je procenten

Heb je die niet geïnstalleerd op je telefoon, dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar heb je die wel, dan is deze app de boosdoener van je eeuwig lege telefoonbatterij. Uit onderzoek blijkt dat de applicatie maar liefst 15% van de batterij wegneemt - zónder dat je daadwerkelijk gebruik maakt van de app.

Gemakkelijk op te lossen

De app wordt constant ververst, zonder dat je dit doorhebt. Wil je checken of dit voor jou ook geldt? Open de Instellingen, ga naar Batterij en kijk bij het batterijgebruik hoe hoog Facebook in deze lijst staat. Tik op de naam om te zien hoeveel minuten de app op de achtergrond bezig is geweest. De beste manier om het sluwe gedrag van Facebook op te lossen is - hoe grappig het ook klinkt - om het verversen op de achtergrond van Facebook aan te zetten. Je kunt natuurlijk ook de app volledig van je telefoon verwijderen.

Net zo handig

Wil je toch nog vaak even koekeloeren op de socialmediawebsite? Gebruik dan een webversie van de app. Wil je deze op je beginscherm zetten? Surf in Safari naar facebook.com, tik onder in het scherm op het deelicoon en kies voor ‘Zet in beginscherm’. Dat werkt net zo snel als via de app, maar je accu wordt er wél een stuk blijer van.

Mee bezig

Facebook heeft al gereageerd op de kwestie en laat weten eraan te werken. Het bedrijf hoopt snel met een oplossing te komen voor het probleem.

null Beeld

Bron: Elite Daily. Beeld: iStock / Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden