null Beeld EM-Press/ROTAPOOL/PvK
Beeld EM-Press/ROTAPOOL/PvK

Zo gaat Koningsdag in Eindhoven er dit jaar uitzien

Vorig jaar werd Koningsdag niet meer dan Woningsdag, maar gelukkig gaat Koningsdag 2021 wél door. De dag zal er natuurlijk wel iets anders uitzien dan vóór het coronatijdperk, zo blijkt uit de plannen die de gemeente Eindhoven vandaag bekendmaakte.

Online redactie LibelleEM-Press/ROTAPOOL/PvK

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vieren dinsdag 27 april Koningsdag op de High Tech Campus in Eindhoven, de rest van de koninklijke familie blijft thuis.

Het gezin zal worden ontvangen in een studio waar een groot deel van het programma wordt ingevuld met een speciale online en tv-uitzending rondom het thema KennisMaken. Het gezin zal digitaal tal van inwoners en organisaties ontmoeten en daarnaast zal er ook een talkshow te zien zijn vanuit de 'orange room' voor en door Eindhovense jongeren, waar ook de prinsessen bij aansluiten.

Koningsdag zonder publiek

De locatie zal niet voor publiek toegankelijk zijn en iedereen die aanwezig moet zijn, wordt van tevoren getest. Volgens de burgemeester van Eindhoven en de RVD kan het programma in afstemming nog wijzigen of komen te vervallen indien de situatie rondom corona verslechtert. In dat geval zal de viering van Koningsdag dit jaar helemaal digitaal plaatsvinden en reist het gezin ook niet af naar Brabant.

BEKIJK OOK: Deze outfit droeg koningin Maxima op 'Woningsdag' 2020:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RVD. Beeld: BrunoPress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden