null Beeld

Zo lang mag je eten bewaren in de diepvries

Het is zonde om eten weg te gooien en daarom is invriezen ideaal. Maar ook aan ingevroren voedsel zit een houdbaarheidsdatum. 

Hou dit lijstje in gedachten de volgende keer dat je iets invriest. Veel voedsel kun je namelijk niet eindeloos bewaren - zelfs niet in de diepvries. Als je het helemaal goed wil doen plak je een sticker op het bakje zodat je exact kan bijhouden wanneer het tijd is dat kliekje op te warmen.

LEES OOK: ZIJN DIEPVRIESGROENTES NET ZO GOED VOOR JE ALS VERSE GROENTES?

Vlees

Rauw rundvlees: 6 tot 12 maanden

Rauw varkensvlees: 4 maanden

Rauw gehakt: 2 tot 3 maanden

Rauwe kip: 9 maanden

Gemalen vlees: 2 tot 3 maanden

Gebakken en gebraden vlees: 3 maanden

Groenten

Gesneden groenten: 3 maanden

Bonen, wortelen, witloof, bloemkool en broccoli: 12 maanden

Aubergine, courgette, paprika, winterwortel: 12 maanden

Vis

Rauwe magere vis (kabeljauw, schelvis, tonijn): 6 maanden

Rauwe vette vis (zalm, makreel), gerookte vis, gebakken vis, garnalen, gekookte mosselen: 3 maanden

Diversen

Kruiden: 6 maanden

Kant-en-klare soep: 3 maanden

Gebak met slagroom: 1 maand

Gebak zonder slagroom: 3 maanden

Kant-en-klare maaltijden en kliekjes: 3 maanden

Extra tips:

  • Blancheer groenten eerst voordat je ze invriest. Zo blijven textuur, smaak en kleur beter behouden;
  • Besprenkel fruit eerst met wat citroensap voordat je het invriest. Zo wordt het niet bruin;
  • Probeer je diepvries zo goed mogelijk te sorteren. Zo vind je alles makkelijk terug en blijft de diepvries niet onnodig lang open.

Bron: Libelle.be. Beeld: Shutterstock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden