null Beeld

Zó maak je citroenwater (want je doet het waarschijnlijk verkeerd)

Regelmatig een glas citroenwater drinken schijnt heel gezond te zijn. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je dit goedje maakt.

Tara Stokdijk

Je denkt misschien dat het gewoon een kwestie is van een paar druppels citroensap aan een glas water toevoegen. Of een schijfje citroen in het glas met water doen. Fout! Om citroenwater te maken waar je lichaam het meeste profijt van heeft, zijn de verhoudingen namelijk erg belangrijk.

Zo doe je het:

Stap 1. Kies je citroen

De citroen die je gaat gebruiken moet vers zijn en niet te hard. Een harde citroen is waarschijnlijk niet rijp genoeg om alle gezonden sappen vrij te geven. Rol je citroen eerst een paar keer over je snijplank.

Stap 2. Neem water op kamertemperatuur

Een veel gemaakte fout is dat er koud water wordt gebruikt voor citroenwater. De vitamines van het citroensap worden veel beter door je lichaam opgenomen als het in water op kamertemperatuur wordt gedaan. Geen water uit de koelkast gebruiken dus!

Stap 3. Schudden

Wanneer je het citroensap met het water mengt, is het belangrijk om het citroenwater even te schudden voor je het opdrinkt. Zo wordt het citroensap gelijkmatig over het water verdeeld.

Wil je nog even herinnerd worden aan waarom je ook alweer elke dag citroenwater moet drinken? Dit zijn de 7 redenen.

Op deze manier haal je dubbel zoveel sap uit je citroenen.
[jwplayer id=QogO74ju is_playlist=false disable_ads=false disable_autoplay=default pause_when_not_visible=default]
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Purewow. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden