null Beeld

Zó maak je de perfecte kaassaus voor je nacho’s

Stop nacho's voortaan niet meer met een laag geraspte kaas in de oven, maar maak eens een échte kaassaus.

Daphne Dorgelo

Op z'n Amerikaans. Door hen ook wel queso genoemd.

Dit heb je nodig

Allereerst de ingrediënten:

  • 25 gram (room)boter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 250 gram geraspte kaas naar keuze
  • Snufje zout

Roux

Allereerst ga je de 'roux' maken. Dat is een mix van boter en bloem dat de saus bindt. Daarvoor gebruik je vijf delen boter en zes delen bloem; eerst smelt je de boter in de pan, en daarna voeg je de bloem toe en mix je dit tot een klontvrije pap. Vervolgens schenk je beetje bij beetje de 300 ml melk erbij en laat je dit goed opnemen. Daarna ga je beetje bij beetje de kaas toevoegen. Tot slot een snufje zout.

Kaas

Het draait natuurlijk uiteindelijk om de kaas; gebruik daarom zoveel mogelijk soorten. Naast cheddar - de essentieelste soort - kun je nog gruyère of bijvoorbeeld parmezaan toevoegen. O, en: zorg ervoor dat je deze soorten raspt, en niet als een blok in de pan gooit. Hiermee voorkom je het gevreesde klonteren. Op deze manier doe je dat het handigst:

Meer tips over lekker eten? Je leest het in de Libelle special Lekker:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden