Hallo herfst
Zo maak je een heerlijke pumpkin spice-cake met maar 3 ingrediënten
De herfst - en dus ook het pumpkin spice-seizoen - is weer begonnen. Een specerijenmengsel dat je heel makkelijk zelf maakt en dat het onwijs goed doet in baksels.
Pumpkin spice is overgewaaid uit Amerika en lijkt erg op het specerijenmengsel dat wij kennen als speculaaskruiden. Maar het is toch net even anders. Je maakt het met de vijf specerijen kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, nootmuskaat en piment. Zo pak je dat aan:
Pumpkin spice-cake
Zelf de mix gemaakt? Aan de bak ermee! Pumpkin spice is heerlijk in taarten en cakes. Bijvoorbeeld een cake waarvoor je maar drie ingrediënten nodig hebt: de specerijenmix, een cakemix en pompoen.
Aan de slag
Meng voor deze pumpkin spice-cake 1 theelepel van de specerijenmix met een pak cakemix en 400 gram gare pompoen (of pompoen uit blik, maar dat is in Nederland niet op veel plekken verkrijgbaar).
Meng tot een glad geheel en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking van de cakemix. Doordat je pompoen hebt toegevoegd, kan het wat langer duren voordat de cake gaar is. Controleer dat met een satéprikker voor je de cake uit de oven haalt. Als de satéprikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
Bron: Southernhomeexpress.com