Zo maak je een makkelijke, knapperige én gezonde pizza van een wrap
Heb je zin in een verse pizza, maar niet de behoefte om weer eten te bestellen? Geen probleem, want met wraps, tomatensaus en toppings maak je zelf makkelijk een pizzawrap. Ook fijn: er komt niet eens een oven aan te pas.
Een pizzawrap maak je namelijk eenvoudig in de pan. Je kunt zelfs je restjes uit de koelkast gebruiken om zo een heerlijke pizza te maken. Een heerlijk diner, of juist lekker als borrelhap in het weekend. Hoe je precies te werk gaat, legt Libelle je hieronder uit.
Makkelijke pizzawrap
Een knapperige pizzawrap tover je in no time op tafel, zodat je binnen de kortste keren kunt genieten van je zelfgemaakte, relatief gezonde pizza. Een wrap dient als een heerlijke én snelle pizzabodem, waardoor je het maar kort hoeft te bakken voordat 'ie klaar is. Hieronder vind je alvast een voorbeeldrecept.
Ingrediënten voor je eigen pizzawrap
- 2 zachte tortillawraps per persoon
- Tomatensaus (zoals tomatenpuree, gezeefde tomaten of passata)
- Toppings (suggesties: paprika, ui, tomaat, champignon, olijven, salami, mozzarella, geraspte kaas)
- Boter of olie
Zo ga je te werk
- Verwarm in een grote pan een beetje bakboter of olie
- Bak een wrap aan beide kanten, ongeveer 30 seconden per kant
- Verdeel de tomatensaus over de wrap en bestrooi met de gewenste toppings
- Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de wrap 4 minuten bakken op laag tot middelhoog vuur
Nog een laatste tip: wil je liever dat de groenten op de pizza zacht zijn? Bak ze dan eerst een paar minuten in de pan voor je je pizza ermee belegt. Et voilà, kind kan de was doen!
Libelle’s Chanan had na het maken van een Mexicaans recept nog paprika, ui en wraps over. Zonde om weg te gooien. Op deze manier maak je daar in een handomdraai een lekkere ovenpizza van:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Beeld: Shutterstock/Getty Images