Zo maak je een perfect tiramisu-koffietaartje
Moeilijk om te maken? Nee! Lekker? Ja! Dit overheerlijke tiramisu-koffietaartje is in een mum van tijd gemaakt.
Nodig voor Tiramisu-koffietaartje
- 3 blaadjes gelatine
- 200 g roomkaas (MonChou of Philadelphia) op kamertemperatuur
- 75 g basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 75 ml koffielikeur
- 200 ml sterke, hete koffie
- 24 lange vingers
- 2 el cacaopoeder
LEES OOK: 7X WAAROM KOFFIE GOED VOOR JE IS
Zo maak je het
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Klop de roomkaas met een mixer zacht en voeg de suiker toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Giet de koffielikeur bij de hete koffie en verdeel het over 2 kommetjes. Knijp de gelatine uit en los deze op in een van de kommetjes hete koffie met likeur. Laat al roerend iets afkoelen en meng het dan door de geklopte roomkaas. Spatel de slagroom erdoor. Doop de helft van de lange vingers in het andere kommetje koffie met likeur en leg ze op een serveerschaal. Giet de helft van het roommengsel over. Doop nu de andere helft van de lange vingers in de koffiemix en verdeel ze zo over de room dat weer een mooie gelijke laag ontstaat. Giet de rest van het roommengsel erover. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met wat cacao.
LEES OOK: KOFFIE OP JE WITTE BLOUSE? ZO ZIE JE ER NIETS MEER VAN
Bereidingstijd: 20 minuten. Wachttijd: 3 uur. Circa 550 kcal p.p. (bij 4 personen).
Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Eric van Lokven