null Beeld

Zo maak je een perfect tiramisu-koffietaartje

Moeilijk om te maken? Nee! Lekker? Ja! Dit overheerlijke tiramisu-koffietaartje is in een mum van tijd gemaakt.

Vera Klandermans

Nodig voor Tiramisu-koffietaartje

  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 g roomkaas (MonChou of Philadelphia) op kamertemperatuur
  • 75 g basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 75 ml koffielikeur
  • 200 ml sterke, hete koffie
  • 24 lange vingers
  • 2 el cacaopoeder

LEES OOK: 7X WAAROM KOFFIE GOED VOOR JE IS

Zo maak je het

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Klop de roomkaas met een mixer zacht en voeg de suiker toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Giet de koffielikeur bij de hete koffie en verdeel het over 2 kommetjes. Knijp de gelatine uit en los deze op in een van de kommetjes hete koffie met likeur. Laat al roerend iets afkoelen en meng het dan door de geklopte roomkaas. Spatel de slagroom erdoor. Doop de helft van de lange vingers in het andere kommetje koffie met likeur en leg ze op een serveerschaal. Giet de helft van het roommengsel over. Doop nu de andere helft van de lange vingers in de koffiemix en verdeel ze zo over de room dat weer een mooie gelijke laag ontstaat. Giet de rest van het roommengsel erover. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast en bestrooi vlak voor het serveren met wat cacao.

LEES OOK: KOFFIE OP JE WITTE BLOUSE? ZO ZIE JE ER NIETS MEER VAN

Bereidingstijd: 20 minuten. Wachttijd: 3 uur. Circa 550 kcal p.p. (bij 4 personen).

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Eric van Lokven

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden